Tagliatelle verdi con noci – zielone tagliatelle z sosem orzechowym.
Culurgiones Sardi – sardyńskie ravioli z pecorino, ziemniakami i miętą
Rosellina di mele con salsa alla vaniglia e confettura di ribes – róża z jabłkiem z sosem waniliowym i konfiturą porzeczkową
Jesień to idealny czas, by zwolnić tempo i wrócić do kuchni pełnej zapachów, ciepła i spotkań przy stole. To właśnie teraz natura podsuwa nam bogactwo sezonowych składników – orzechy, jabłka, ziemniaki – które w połączeniu z ręcznie robionym makaronem tworzą wyjątkowe, rozgrzewające dania.
Podczas warsztatu odkryjemy włoską sztukę „pasty” w odsłonie, której nie znajdziecie w sklepowych półkach. Nauczymy się, jak własnoręcznie przygotować różne formy makaronu i połączymy je z jesiennymi smakami Italii.
Pod czujnym okiem szefa kuchni restauracji La Tavola – Carlo Bognolo przygotujemy przystawkę, danie główne i deser, które wprowadzą Was w prawdziwie włoski klimat.
Organizatorem warsztatów jest firma Bosko-Włosko. Jak się zapiszesz, poczekaj na maila.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoją 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.Zapiszcie się na warsztaty i… więcej ►
Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba…
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne inspirowane sercem…
Czy wspólne gotowanie to dobry temat na spotkanie…
Czy wspólne gotowanie to dobry temat na spotkanie…