Akademia Piwa - najdroższe piwa świata



Data: 10.02.2023 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 6


Cena: 250 zł    cena zawiera →


Menu:

Xyauyù Barrel (browar Birra Baladin)

Imperial Mexican Biscotti Cake Break (browary Westbrook oraz Evil Twin)

Rose De Gambrinus (browar Cantillon)

Czeski lager (najdroższy z możliwych)

Niemiecki Weizen (najdroższy z obecnie dostępnych)

IPA (najdroższa z obecnie dostępnych w sprzedaży)


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP, zaprasza na kurs kiperski oraz wieczór degustacyjny "Najdroższe piwa świata". 

Najpierw wyostrzymy zmysły na klasycznych stylach piwnych jak Pils, Weizen oraz IPA, by wreszcie poznać trzy wyjątkowe piwa, których ceny w sklepach specjalistycznych dochodzą nawet do 200 złotych za butelkę.

Degustować będziemy Xyauyù Barrel z włoskiego browaru rzemieślniczego Birra Baladin. To jest unikalny Barley Wine leżakowany w beczkach po rumie, pozbawiony gazu i poddany makrooksydacji. Piwo ma aż 14% alkoholu oraz 36 stopni Blg.

Kolejnym piwem będzie Imperial Mexican Biscotti Cake Break, czyli Imperialny Stout prosto z USA, z browarów Westbrook oraz Evil Twin. Piwo z kawą, cynamonem, kakao, wanilią oraz papryką habanero. Przy okazji obalimy mit, że Amerykanie nie znają się na piwie.

Nie może zabraknąć belgijskich klimatów. Tym razem klimaty będą dzikie i owocowe, bo degustować będziemy Rose De Gambrinus. To oryginalny, owocowy lambik spontanicznie fermentowany w belgijskim browarze Cantillon.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 16 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program.  

Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11. 

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej. 

Organizuje regularne warsztaty oraz panele degustacyjne m.in. we wrocławskiej Szynkarni czy katowickim multitapie…

więcej ►