ŚNIADANIE - KHOBZ (placuszek podawany z miodem, oliwą i serkiem) oraz BERBER WHISKY (marokańska herbata)
PRZEKĄSKA - BESSARA czyli krem z olejem arganowym
OBIAD - VERDURE TAGJINE - tajine z siedmioma warzywami i oliwkami oraz kiszoną cytryną
DESER - marokańskie ciasto z kus kus
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Pełna smaków i zapachów, często abstrakcyjnych dla nas połączeń kulinarnych ….i kiszonej cytryny. To właśnie kuchnia marokańska a konkretnie jej street food. Jeśli chcecie wiedzieć jak smakują prawdziwe dania rdzennych mieszkańców Sahary, którzy podłożyli podwaliny pod tradycyjne przepisy tego regionu, jak parzy się “berber whisky” czyli wyjątkową herbatę, czy na czym polega metoda gotowania dzięki naczyniu zwanym “tajine” - to dobrze trafiliście!
Sprawdziliśmy co, jak i dlaczego je się w Maroku po to, by teraz Wam przekazać tę wiedzę.
Zapraszamy!