przystawka - Nem- w Polsce znane pod nazwą sajgonki, na warsztatach zrobimy ich trzy rodzaje- z farszem krewetkowym, mięsnym i warzywnym
zupa - Pho- dzięki szalenie intensywnym aromatom zdobył popularność na całym świecie, zrobimy klasyczny z kurczakiem i makaronem ryżowym
danie główne - com xa bo- jedno z najbardziej popularnych dań mięsnych w Wietnamie, czyli paski wołowiny smażone z warzywami
deser - Chuoi Chien- pieczone banany z sezamem i miodem
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Niesamowita kuchnia Wietnamu! W całej Azji komponuje się posiłek według zasady pięciu smaków- słodkiego, słonego, kwaśnego, gorzkiego i umami, nie inaczej jest w
Wietnamie. Ale co ją wyróżnia?
-Nie jest bardzo ostra, poziom ostrości nie będzie Wam straszny.
-Zioła- w ilości XXL, wśród nich kolendra zwykła, wietnamska i meksykańska, mięta rybia i wietnamska… i prawie wszystkie posmakujemy na warsztatach
-Tekstury- dania miękkie zawsze podaje się z dodatkami chrupiącymi, dzięki temu każdy posiłek stymuluje wszystkie zmysły, nie dość, że na talerzu znajdziemy 5 smaków, to jeszcze będzie chrupało
-Warzywa- Wietnamczycy je uwielbiają, w żadnej innej kuchni Azji tylu nie ma, ta kuchnia jest po prostu bardzo zdrowa.
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.