Wstęp : Przygotowanie pieczywa od podstaw i pyszna sałatka.
Odsłona 1 : Burger łososiowy z majonezem pesto i pieczywem focaccia
Odsłona 2 : Burger krewetkowy z remoladą
Odsłona 3 : Burger wołowy z grillowanym jabłkiem
Odsłona 4 : Flambirowany ananas z malinowym sorbetem
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Burgery można przyrządzać na wiele sposobów.
Właściwie nie są to ściśle określone przepisy, lecz raczej zaproszenie do improwizowania zgodnie z porywami serca. Ja jednak postaram się dla Was te porywy serca okiełznać i ubrać w kulinarne receptury, tak, by każdy mógł cieszyć się smakiem własnoręcznie przygotowanego burgera i to od A do Z. Bo w tym wyjątkowym daniu każdy składnik ma znaczenie.
Tak więc wspólnie upieczemy bułki, zrobimy sosy, wybierzemy dodatki, w końcu zajmiemy się mięsem. Nie zapomniałem absolutnie o jaroszach, więc nawet jeśli nie jesz mięsa, przygotujemy wspólnie burgery bez niego.
Zapraszamy.
Kucharz, technolog żywienia, muzyk, prozaik i poeta – wieloletni szef kuchni w hotelach w Polsce i poza granicami, doradca kulinarny oraz lider rockowej formacji Strange.
Absolwent tyskiego Zespołu Szkół Spożywczo – Usługowych i Technikum Gastronomicznego.
A co mówi o sobie: „Nikt nie jest doskonały, nikt nie posiadł wiedzy absolutnej i umiejętności skończonych. Z pokorą przyjmuję każdy dzień w kuchni, kontakt ze współpracownikami oraz…