Pieczywo na naturalnym zakwasie



Data: 10.01.2023 godz. 17:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 7


Cena: 230 zł    cena zawiera →


Menu:

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na warsztacie odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba i nauczymy go piec w domowych warunkach. Opowiemy trochę o historii chleba, rodzajach mąki z której jest wytwarzany (typy, sposoby mielenia), o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki i podzielimy się zakwasem.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu. Tylko dzięki samodzielnej pracy - nauczysz się robić to dobrze i w przyszłości unikniesz błędów.





Prowadzący:
Łukasz Lenard

Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.

Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię.

więcej ►