Lipiec, 2018

Kuchnia tajska - basic (I)

Data: 21.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4
Wolne miejsca: 5
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai- mięsna
zupa tom yum
zielona pasta curry
zielone curry z kurczakiem
deser- mango sticky rice



Kremy i musy w wypiekach

Data: 24.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka-Habdas

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Półkule z musem z czarnej porzeczki z lustrzaną polewą czekoladową na herbatniku orzechowym z dekoracją z owoców leśnych.

2. Krem bawarski morelowo - marakujowy z kruszonką orzechową

3. Charlotte Royale



Kuchnia francuska

Data: 25.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1.Sauce vierge
2.Sauce beurre blanc w towarzystwie łososia
3.Sauce bisque
4.Sauce bernaise w towarzystwie steka wołowego
5.Vinaigrette à l’olive noire
6.Aioli w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek
7.Sauce sabayone cafe canelle w towarzystwie gruszek w winnym syropie.



TORTY naked i semi naked

Data: 26.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tort Karmelowa malina

Tort Cytynowe orzeźwienie



Kuchnia tajska - trzecia edycja (1)

Data: 27.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

PHAT THI MAO GOONG THOD – szaszłyki z krewetek z ostrym sosem
PLA NEUNG KHING – ryba na parze z sosem imbirowym
KHAO PAD SAPPAROT- ananas nadziewany smażonym ryżem
LARB- ostra sałatka mięsna



Drożdżowe owocowe

Data: 30.07.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Ciasto drożdżowe

Z malinami i kremem budyniowym (patisserie )

Śliwka z cynamonem

Porzeczka z kruszonką owsianą

Klasyczna jagodzianka



Sierpień, 2018

Babeczkowe szaleństwo - (3)

Data: 02.08.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Urbańczyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 125 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Babeczki klasyczne waniliowe

Babeczki intensywnie czekoladowe

Babeczki bezglutenowe cytrynowo-migdałowe

Trzy rodzaje kremów: owocowy na bazie bezy szwajcarskiej, czekoladowy na bazie budyniu i truskawkowy jogurtowo-maślany.



Bliski Wschód – małe przekąski meze

Data: 07.08.2018 godz. 18:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-bajgle, obwarzanki w formie pierścienia
-meze z zielonej fasolki szpragowej
-mus z bakłażana
-meze z arbuza i fety
-mus z pieczonej papryki
-marokańskie meze z marchewki
- meze z pieczonego kalafiora
-meze z pieczonych pomidorów
-meze z siekanego śledzia



Makaroniki

Data: 08.08.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki malinowe

Makaroniki limonkowe z wkładką truskawkową

Makaroniki orzechowe z karmelem

Makaroniki waniliowe



Bliski Wschód – małe przekąski meze (1)

Data: 10.08.2018 godz. 18:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-bajgle, obwarzanki w formie pierścienia

-meze z zielonej fasolki szpragowej

-mus z bakłażana

-meze z arbuza i fety

-mus z pieczonej papryki

-marokańskie meze z marchewki

- meze z pieczonego kalafiora

-meze z pieczonych pomidorów

-meze z siekanego śledzia



Serniki (1)

Data: 13.08.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 200 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sernik staropolski

Sernik z nuta orzecha laskowego

Sernik gotowany

Sos karmelowy



Wrzesień, 2018

Lukier królewski (3)

Data: 05.09.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Urbańczyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 100 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

przygotowanie lukru królewskiego (2 konsystencje)

prosta koronka + wzorki

pikowanie

technika „wet on wet”

technika „one stroke”



Tarty (1)

Data: 06.09.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania:
Wolne miejsca: 11
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Quiche – tarta na słono
2. Tartaletki z krem patissiere z owocami sezonowymi
3. Tarta rustykalna – Galett



Zdrowe słodkie śniadania – warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 8-13 lat

Data: 12.09.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 80 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pudding chia z bananami i masłem orzechowym

Twarogowe placuszki podane z fit polewą czekoladową i prażonymi płatkami migdałów

Pieczona owsianka marchewkowo-jabłkowa

Budyń jaglany z musem brzoskwiniowym



Kuchnia włoska (1)

Data: 20.09.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Zapiekane bakłażany - torinno de melanzane

2. Risotto con fungi - risotto grzybowe

3. Pasta fresca - spaghetti alio oli

4. Tiramisu



Akademia Piwa - Najlepsze Piwo Świata - część 2

Data: 21.09.2018 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 2h
Wolne miejsca: 8
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Boon Oude Geuze Black Label (Gueuze)

Harviestoun Ola Dubh 16/18 YO (Old Ale)

Schneider Weisse Tap X Mein Cuvée Barrique (Weizenbock)

Mikkeller 黑 Black (Imperial Stout)

Olimp Jopejskie (45°Blg, Traditional Ale)



Akademia wina - Włochy

Data: 28.09.2018 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania:
Wolne miejsca: 6
Cena: 90 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. TOR DELL ELMO PROSECCO SPUMANTE BRUT - białe, wytrawne, musujące - DOC Prosecco

2. CHIANTI SELVATO - czerwone, wytrawne - DOCG Chianti

3. PASSAIA GRAND TUSCAN - IGT TOSCANO - czerwone, wytrawne - (supertoscan)

4. MENHIR PRIMITIVO DI MANDURIA - czerwone, wytrawne - DOC Primitivo di Manduria

5. LUCA BOSIO BAROLO - czerwone, wytrawne - DOCG Barolo

6. BACARO GRILLO - białe, wytrawne - IGT Sycylia



Pazdziernik, 2018

Smaki dzieciństwa w nowoczesnej odsłonie - dla dorosłych

Data: 01.10.2018 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- migdałowe pampuchy na parze podane z solonym karmelem i płynną czekoladą

- cynamonowo-orzechowe krokiety na słodko z powidłami

- wybuchowy blok czekoladowy na bogato

- wstawiony kogel-mogel z brzoskwiniami

- aromatyczne zawijane cynamonki z palonym masłem



Domowe pieczywo

Data: 06.10.2018 godz. 11:00

Prowadzący: Iwona Zeidler

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Chleb z samych ziaren (bez grama mąki)

Chleb żytnio-pszenny na zakwasie z dodatkiem drożdży

Chleb żytni na zakwasie z kaszą gryczaną i żurawiną

Bajgle

Pulled pork (szarpana wieprzowina)

Sałatka Colesław

Majonez

Śliwkowy sos BBQ

Sos serowy