Pazdziernik, 2019

Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - pudełko słodkości

Data: 19.10.2019 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 110 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Zdrowe pralinki Rafaello

☆ Trufelki w różowym pudrze

☆ Czekoladki z nadzieniem orzechowym

☆ Karbowane ciasteczka z marmoladą

☆ Szyszki z ryżu preparowanego



TORTY

Data: 21.10.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tort Karmelowa malina

Tort Cytynowe orzeźwienie



Sushi dla początkujących

Data: 22.10.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri

sushi z krewetką z tempury



Kuchnia hiszpańska

Data: 24.10.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka i Michał Czachowscy

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Przystawka - 3 rodzaje Tapas: marynowane oliwki, opiekana papryka, smażony chleb czosnkowy z chorizo

2. Sałatka: Ensalada rusa - sałatka warzywna z tuńczykiem i oliwkami

3. Danie główne: Cocido madrileño - danie z ciecierzycą i różnymi rodzajami mięsa

4. Deser: Alfajores andaluces (ciasteczka migdałowe z bakaliami i cherry)



Bliski Wschód - basic

Data: 28.10.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Hummus- pasta z ciecierzycy

-Baba ghanoush- pasta z pieczonych baklażanów

-Pity- bliskowschodnie pieczywo

-Szakszuka- smażone pomidory z jajkami

-Falafele- smażone kulki z ciecierzycy

-Labneh- ser z jogurtu greckiego

-Zhoug- ostra pasta paprykowa

-Tabbuleh- sałatka z pietruszki

-Balilah- sałatka z ciecierzycy

-Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich

-faszerowane cebule



Potrawy z kurczaka

Data: 28.10.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Zapiekany kurczak w cieście francuskim z warzywami

2. Kurczak cytrynowy z karmelizowanymi marchewkami

3. Nadziewane piersi z kurczaka serem i ziołami

4. Mus z wątróbki z koniakiem



Listopad, 2019

Słodki stół  - dwa dni szkolenia 04 i 05.11.2019

Data: 04.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 320 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki

Mini galette (tartaletki rustykalne )

Mini pavlova

Sernik

Tarta

Cake popsy

Finger foody



Kuchnia włoska

Data: 07.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Na powitanie- prosecco z malinami

Pasta fresca con pesto en Genova

Pasta fresca aglio olio

Pasta fresca con pesto rosso

Pizza Napoli

Tiramisu



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - włoskie klasyki

Data: 09.11.2019 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 110 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Pizza indywidualnie skomponowana
☆ Bruschetta z pomidorami i rukolą
☆ Tiramisu



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - włoskie klasyki

Data: 09.11.2019 godz. 16:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 110 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Pizza indywidualnie skomponowana

☆ Bruschetta z pomidorami i rukolą

☆ Tiramisu



Makarony tajskie

Data: 12.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Rogale na święto Św. Marcina

Data: 13.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Ciasto na rogale

Masa z białego maku



Kuchnia włoska

Data: 14.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Na powitanie- prosecco z malinami

Pasta fresca con pesto en Genova

Pasta fresca aglio olio

Pasta fresca con pesto rosso

Pizza Napoli

Tiramisu



Akademia wina - Morawy

Data: 15.11.2019 godz. 19:00

Prowadzący: Ania i Leszek

Czas trwania: 2h
Wolne miejsca: 14
Cena: 120 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Welchriesling - wino wytrawne - późny zbiór - rocznik 2017 - 2 medale

2. Chardonnay – wino wytrawne - selekcja gron - rocznik 2017 - 3 medale

3. Palava – wino wytrawne - późny zbiór - endemiczne wino morawskie - rocznik 2017

4. Frankovka – wino wytrawne - selekcja gron - rocznik 2017

5. Cabernet Sauvignon – wino wytrawne - późny zbiór - rocznik 2017

6. Frankovka rose – wino półwytrawne, różowe - selekcja gron - rocznik 2018



Serniki

Data: 18.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sernik staropolski

Sernik z nutą orzecha laskowego

Sernik gotowany

Sos karmelowy



Sushi dla początkujących

Data: 19.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Kuchnia ukraińska

Data: 20.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Barszcz ukraiński - борщ

Pielmieni - пельмені

Gulasz Żarke - Зарка

Ukraiński sernik - Сирник



Kuchnia tajska basic

Data: 21.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. pad thai - smażony makaron z wieprzowiną, krewetkami

2. zupa tom yum- zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem

3. geng gari gay- czerwone curry z kurczakiem

4. mango sticky rice - deser



Kuchnia meksykańska

Data: 27.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Torilla : tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.

*Mieszanka przypraw

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja *Tacos de

*Pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane rumem i karmelem



Jesienne zupy

Data: 28.11.2019 godz. 11:12

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Wietnamski rosół PHO

Marokańska HARIRA

Bliskowschodni kapuśniak z kuminem

Pomidorowa z pieczonymi warzywami

Korzenna marchewkowa z pistacjami



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - włoskie klasyki

Data: 30.11.2019 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 110 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Pizza indywidualnie skomponowana

☆ Bruschetta z pomidorami i rukolą

☆ Tiramisu



Steki na Andrzejki

Data: 30.11.2019 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sałatka z grillowaną polędwicą wołową

Rostbeef z tradycyjnym sosem BBQ

Grillowany antrykot z sosem chimichurri i masłem czosnkowym

Burger wołowy z masłem orzechowym, bekonem i sałatką z kopru włoskiego