Lipiec, 2020

Sushi dla początkujących

Data: 14.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Makarony tajskie

Data: 15.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Tarty - nowe smaki

Data: 20.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 210 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tarta na słono (gruszka, gorgonzola, orzech włoski, kalafior)

Tarta rustykalna (jabłko z sosem karmelowym)

Tartaletka (cytryna, borówka)



Rodzinnie w kuchni- warsztaty dla dziecka z opiekunem

Data: 21.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 120 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Chocolate Lava Cake, czyli czekoladowe ciastko z płynnym środkiem

☆ Curry na mleku kokosowym z batatami, ciecierzycą i szpinakiem podane z jaśminowym ryżem

☆ Scones- angielskie bułeczki śniadaniowe

☆ Pralinki Bounty



Maroko

Data: 22.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana

-harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)

-tagine z kurczakiem i warzywami

-tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout

-marokańskie chlebki z patelni

-loubia – biała fasola po marokańsku

-deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Kuchnia włoska

Data: 25.07.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 230 /osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pasta fresca con pesto en Genova

Pasta fresca aglio olio

Pasta fresca con pesto rosso

Pizza Napoli

Tiramisu



Kuchnia francuska

Data: 30.07.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5 x 2 osoby
Cena: 240 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sauce bisque w towarzystwie krewetek

Sauce bernaise w towarzystwie steka wołowego

Vinaigrette à l’olive w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek

Sauce sabayone cafe canelle w towarzystwie gruszek w winnym syropie.



Sierpień, 2020

Wakacyjne warsztaty dla dzieci 7-13 lat - Szefowie kuchni

Data: 03.08.2020 godz. 8:30

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 470 (5 dni) zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

PONIEDZIAŁEK:

Zupa: koperkowa z makaronem

Danie główne: Knedle z truskawkami lub śliwkami

Deser: Puszyste ciasto na maślance z owocami i kruszonką

WTOREK:

Zupa: Krem serowo-brokułowy z grzankami ziołowymi

Danie główne: Kaszotto po meksykańsku (wegetariańskie)

Deser: MEGAczekoladowe cupcakes z kremem równie mocno czekoladowym

ŚRODA:

Przystawka: Sakiewki z ciasta filo z wędzonym łososiem, szpinakiem i serkiem

Danie główne: Domowe bajgle na bogato

Deser: Budyń jaglany z brzoskwiniami

CZWARTEK:

Przystawka: Ptysie na wytrawnie z pastą jajeczną

Danie główne: Pad Thai z tofu

Deser: Ciastka owsiano-cynamonowe

PIĄTEK:

Zupa: Krupnik wegański

Danie główne: Naleśniki budyniowe z serem i pomarańczą

Deser: Szarlotka z połówkami jabłek



Pierogi świata

Data: 04.08.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 230 /osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

chińskie bułeczki baobao z szarpaną kaczką

kaukaskie manty z jagnięciną

indyjskie samosy z soczewicą

austriackie pierożki z szarlotką



Tajska wege

Data: 05.08.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-YAM DTAENG GWA- sałatka z ogórka z miętą i kolendrą

-YAM HET BPA- sałatka z kilku rodzajów grzybów z ostrym sosem

-VEGE PAD THAI- makaron stir fry z tofu

-KHAOPAD SAPPPAROT- smażony ryż podawany w wydrążonym ananasie



Wrzesień, 2020

Kuchnia tajska basic

Data: 08.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 230 /osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. pad thai - smażony makaron z wieprzowiną, krewetkami

2. zupa tom yum- zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem

3. geng gari gay- czerwone curry z kurczakiem

4. mango sticky rice - deser



Kuchnia gruzińska

Data: 09.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 210 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - deser winogronowy z orzechami



Słodkości jak z kawiarni- warsztaty dla dzieci 8-13 lat

Data: 10.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- domowe jagodzianki z lukrem

- aromatyczna szarlotka z cynamonem i lodami

- owocowy pucharek jak z kawiarni



Polskie tapasy bez mięsa

Data: 12.09.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

  • Polskie burgery z pasztetem warzywnym i piklami
  • Smalec porowy z gruszką
  • Chrupiące faworki
  • Ajerkoniak w butelce


Kuchnia meksykańska

Data: 16.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Tortilla de trigo, tortilla de maiz .

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja

*Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane rumem i karmelem



Kuchnia włoska - ravioli i tortellini

Data: 18.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 230 /osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1.Tortellini mięsne z masłem imbirowym na bulionie marchewkowym

2. Tortellini w kremowym sosie z gorgonzolą

3. Raviolo szpinakowe z płynnym żółtkiem w maśle szałwiowym

4. Smażone ravioli z ricottą i cynamonem



Rodzinnie w kuchni - wrzesień

Data: 19.09.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 120 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pampuchy podane z solonym karmelem i sosem owocowym

- Profiteroles z bitą śmietaną i polewą czekoladową

- Zapiekanka makaronowa z mozzarellą, brokułem i pomidorkami koktajlowymi



Warsztaty dla dzieci 5-7 lat - literka D

Data: 26.09.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- dżemowe cupcakes z kolorowym kremem

- drobne biedroneczki na krakersach

- deserek owocowy