Grudzien, 2020

Słodkie święta - warsztaty dla dzieci 7-13 lat

Data: 07.12.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń
  • świąteczne pierniczki
  • babka marmurkowa
  • kakao z bitą śmietaną


Przystankowa wigilia - warsztaty dla dzieci 8-13 lat

Data: 08.12.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Szybki barszcz czerwony

Kapuśniaczki z pieczarkami

Piernikowe ciasto z konfiturą morelową i polewą



Pierniczki – warsztaty dla dzieci 5-7 lat

Data: 10.12.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 130 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- pierniczki (pieczenie +dekorowanie)

- korzenna gorąca czekolada



Święta na słodko i wytrawnie - warsztaty dla dzieci 8-13 lat

Data: 14.12.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Choinka warzywno-serowa

Czapki Mikołaja na czekoladowym ciastku

Wytrawny wianek drożdżowy



Domek z piernika do samodzielnego dekorowania

Data: 24.12.2020 godz. 0:00

Czas trwania:
Wolne miejsca: 40
Cena: 90 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- domek upieczony i złożony

- cukier puder

- rękaw cukierniczy

- karton

- przepis na lukier

- link do filmu



Styczeń, 2021

Ferie zimowe - warsztaty dla dzieci 8-13 lat - turnus 1

Data: 04.01.2021 godz. 8:30

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 650 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Menu:

*Poniedziałek:

Murzynek z sernikiem i frużeliną owocową

Tagliatelle z łososiem, szpinakiem, parmezanem i orzechami

Banoffee w szklankach

Rozgrzewające placuszki jabłkowo-owsiane z cynamonem

*Wtorek

Degustacja wczorajszego sernika z frużeliną owocową

Włoskie Calzone z ricottą i mozzarellą

Sałatka z kuskusem

Jagielnik na zimno

*Środa

Degustacja jagielnika na zimno

Monodesery czekoladowo-malinowe

Zupa krem z serków topionych podana z groszkiem ptysiowym

Muffiny na wytrawnie

*Czwartek

Degustacja monodeserów czekoladowo-malinowych

Zupa z soczewicą i pomidorami

Chlebki Naan

Galette z jabłkami

*Piątek

Żydowskie rogaliki z nadzieniem orzechowym

Ryż curry z warzywami (w wersji wegeteriańskiej lub z mięsem)

Korzenny mleczny deser, czyli pożegnanie z piernikowym zapachem świąt



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - rodem z USA

Data: 07.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

* Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)

* Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)

* Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Kuchnia Indii

Data: 12.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka i Michał Czachowscy

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Dahl - zupa/sos z czerwonej soczewicy na ostro

Curry z cukinii - cukinia w pomidorach z przyprawami

Aloo palak - ziemniaki ze szpinakiem i imbirem

Ryż basmati na sypko

Salty lassi - napój z maślanki przyprawiony aromatycznymi przyprawami na słono

Ladoo - słodkie kulki mleczno kokosowe z kardamonem

Masala Chai - indyjska herbata z mlekiem i przyprawami



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 13.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki



Makarony tajskie

Data: 19.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Kuchnia włoska dla nastolatków – 14-19 lat

Data: 21.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Waniliowa panna cotta z cynamonową ziemią i mango

☆ Włoskie ravioli z ricottą i szpinakiem

☆ Deser tiramisu



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 26.01.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki