Maj, 2020

Makaroniki

Data: 04.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 5
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki o smaku marakuji

Makaroniki o smaku czekolady z chili

Makaroniki jagodowe

Makaroniki orzechowe



Kuchnia włoska- vege

Data: 05.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

  • pizza calzone
  • risotto z grzybami
  • kapusta włoska pieczona w pomidorach
  • panna cotta kokosowa ze słonym karmelem


Makarony tajskie

Data: 06.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Owoce morza po tajsku

Data: 07.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami

GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki

YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów

KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Kuchnia meksykańska

Data: 08.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.

*Oryginalna mieszanka przypraw wykorzystywana w kuchni meksykańskiej

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja

*Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane z rumem i karmelem



Kuchnia włoska dla nastolatków- 14-18 lat

Data: 16.05.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 9
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

☆ Waniliowa panna cotta z cynamonową ziemią i mango

☆ Włoskie ravioli z ricottą i szpinakiem

☆ Deser tiramisu



Ciasta i desery z różnych stron świata

Data: 18.05.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Brownie (USA)

-Tort Szwarcwaldzki (Niemcy)

-Cantuccini (Włochy)

-Nowoczesna wersja tarty cytrynowej z beza (Wielka Brytania)



Czerwiec, 2020

Bliski Wschód - basic

Data: 03.06.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Hummus- pasta z ciecierzycy

-Pity- bliskowschodnie pieczywo

-Szakszuka- smażone pomidory z jajkami

-Falafele- smażone kulki z ciecierzycy

-Labneh- ser z jogurtu greckiego

-Zhoug-ostra pasta paprykowa

-Tabbuleh- sałatka pietruszki

-Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich