Marzec, 2021

Sushi dla początkujących

Data: 03.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 2,5-3 h
Wolne miejsca: 2
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Kuchnia gruzińska

Data: 04.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - deser winogronowy z orzechami



Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 06.03.2021 godz. 10:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Perfekcyjna kolacja na Dzień Kobiet

Data: 08.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 4
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1/ Na przywitanie: winna galaretka z owocami

2/ Marynowana krewetka na hummusie z fasoli

3/ Bouillabaisse z chipsem z parmezanem

4/ Pierś z kaczki wędzona w ziołach

5/ Tarta bazyliowa z truskawkami



Owoce morza po tajsku

Data: 09.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 1
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

DTOM SOM HOI MALAENG PUU- imbirowa zupa z małżami

GUNG MANGKORN PAO- grillowane krewetki

YAM PLA MEUK- sałatka z kalmarów

KHANOM JEEN NAM YA- curry z rybą



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 16.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki



Kuchnia tajska basic

Data: 17.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai

zupa tom yum

geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem

deser- mango sticky rice



Akademia wina - wycieczka po winiarskich krajach Europy i nie tylko

Data: 20.03.2021 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania: 2 - 3 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Georgian Valley Sachino Red - czerwone półwytrawne (Gruzja jako kolebka światowego winiarstwa)

2. Orbiel&Freres Grenache/Syrah - czerwone wytrawne (Francja jako winiarski klasyk)

3. Vinia Hermosa - czerwone, wytrawne (Hiszpania, kraj o największym areale winogradów na świecie)

4. Maestro Primitivo - czerwone, półwytrawne (włoska Apulia - za co Polacy tak kochają wina ze słonecznej Italii)

5. Cien y Cerro Carmenere - czewone, wytrawne (Chile - lider wśród win z Nowego Świata)

6. Collection 1508 Ryzlink Rynsky - białe, wytrawne (aksamitne wino z Moraw - nowość !)



Bliski Wschód - basic

Data: 22.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 13
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Hummus- pasta z ciecierzycy

-Pity- bliskowschodnie pieczywo

-Szakszuka- smażone pomidory z jajkami

-Falafele- smażone kulki z ciecierzycy

-Labneh- ser z jogurtu greckiego

-Zhoug-ostra pasta paprykowa

-Tabbuleh- sałatka z pietruszki

-Muhammara- pasta z pieczonych pomidorów i orzechów włoskich



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - rodem z USA

Data: 23.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 1
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

* Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)

* Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)

* Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Słodka Wielkanoc

Data: 25.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4h
Wolne miejsca: 8
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Brownie pieczone w skorupce

Mini pavlove z kremem malinowym

Orzechowe brioszki z puszki

Najlepsze kruche ciasteczka z czekoladą



Kuchnia meksykańska

Data: 26.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Tortilla de trigo, tortilla de maiz .

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja

*Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane rumem i karmelem



Wielkanocne przysmaki – warsztaty dla dzieci 8-13 lat

Data: 29.03.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3h
Wolne miejsca: 12
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Jogurtowe baranki

- Mini sałatki gyros

- Zielone ciastka z gniazdkami



Kwiecień, 2021

Akademia Piwa - Najlepsze Piwo Świata

Data: 08.04.2021 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 3h
Wolne miejsca: 10
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń


Kuchnia gruzińska

Data: 14.04.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 230 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - deser winogronowy z orzechami



Pieczywo na zaczynach drożdżowych

Data: 15.04.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 10
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Bagietki na zaczynie poolish

Focaccia na zaczynie biga

Japoński chleb mleczny na zaczynie tangzhong

Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, tapenada



Kuchnia włoska - nowe przepisy

Data: 29.04.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Piadina z karmelizowaną gruszką

Toskańska zupa aquacotta

Tagliatelle con salsiccia

Tiramisu