Wrzesień, 2021

Kuchnia tajska basic

Data: 21.09.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 1
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai

zupa tom yum

geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem

deser- mango sticky rice



Tarty - nowe smaki

Data: 22.09.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 3
Cena: 230 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tarta na słono (gruszka, gorgonzola, orzech włoski, kalafior)

Tarta rustykalna (jabłko z sosem karmelowym)

Tartaletka (cytryna, borówka)



Rodzinnie w kuchni - wrzesień

Data: 29.09.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3h
Wolne miejsca: 3
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- bułeczki bao z warzywami

- ciastka brownie z waniliowym kremem

- galette z trzema serami i pomidorami



Gotowanie jest sexy

Data: 30.09.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Artur Kupczyk

Czas trwania: 3-4h
Wolne miejsca: 10
Cena: 270 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Przystawka: Mule w sosie winno-śmietanowym z bagietą

Danie pierwsze: Krem z kalafiora z Prosecco i odrobiną parmezanu

Danie drugie: Stek z sezonowanej wołowiny w różnych cięciach, pieczony ziemniak i sos Jack Daniels

Deser: Crumble z owocami sadu z lekką nutą orientu.



Pazdziernik, 2021

Sushi dla początkujących

Data: 05.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 2,5-3 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 250 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - Powiew jesieni

Data: 06.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

⏩ tacos z awokado, grillowanym halloumi i orzechami pekan

⏩kruche ciasto ze śliwką

⏩francuskie tosty z domową konfiturą z żurawiny



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 07.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki



ABC ciasta kruchego

Data: 08.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3-4h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- sprzęt perforowany

- idealne spody do tartaletek (teoria + praktyka)

- 3 smaki tartaletek:

1) rozmaryn / brownie/ malina

2) mleczna czekolada/ daktyle/ orzechy / karmel

3) cytryna/ palona beza włoska

+ migdałowe kruche ciasteczka z powidłami + idealne spody do monodeserów



Lukier królewski dla początkujących

Data: 11.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Urbańczyk

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 10
Cena: 180 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- przygotowanie lukru królewskiego (3 konsystencje)

- prosta koronka + wzorki

- technika “wet on wet”

- łączenie koronki z techniką “wet on wet”



Kuchnia tajska basic

Data: 12.10.2021 godz. 17:30

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai

zupa tom yum

geng gari gay - czerwone curry z kurczakiem

deser- mango sticky rice



Akademia Piwa - Najlepsze Piwo Świata

Data: 14.10.2021 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 3h
Wolne miejsca: 13
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Potion #11 (Belgijski Imperial Stout z czarnym pieprzem, cynamonem oraz drewnem cedrowym leżakowany w beczce po norweskiej akvavicie)

2. Potion #15 (Barley Wine z tytoniem leżakowany w beczce po bourbonie)

3. Potion #18 (Imperialny Porter Bałtycki z dodatkiem śliwki wędzonej leżakowany w beczce po bourbonie)

4. Oude Gueuze

5. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

oraz dwie niespodzianki



Jesienna kuchnia polska

Data: 18.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Wegetariański żurek z jajkiem sous vide, emulsją szczypiorkową i chipsem z cebuli

2. Śledź na ziemniaku pieczonym z pierożkami buraczanymi z musem chrzanowym

3. Carpaccio z cydrowej gruszki z regionalnym serem i emulsją tymiankową

4. Kopytka z pietruszką, miodem lawendowy i kruszonką z orzechów laskowych



Pieczywa świata

Data: 20.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Francja - bagietka

- Włochy - focaccia

- Bliski wschód - lawasz z patelni

- Coś do chleba - hummus, oliwa aromatyzowana



Słodkie wypieki z całego świata

Data: 25.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 14
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Brioche nadziewane lodami karmelowymi - Włochy

-Pastel de Nata - Portugalia

-Pączusie z wodą różaną- Indie

-Jabłkowa Tarte Tatin- Francja



Kuchnia meksykańska

Data: 26.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

*Torilla : tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.

*Mieszanka przypraw

*Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja *Tacos de

*Pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

*Enchiladas rojas

*Banany podpalane rumem i karmelem



Kuchnia Indii

Data: 27.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka i Michał Czachowscy

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. Aloo matar (ziemniaki w pomidorach z zielonym groszkiem)

2. Bhindi masala (okra na ostro)

3. Ryż (indyjski ryż basmati ugotowany na sypko)

4. Rasam (południowoindyjska “zupa pomidorowa”, czyli pomidorowy sos do ryżu)

5. Mango lassi (pyszny napój na bazie maślanki i owoców mango)



Makarony tajskie

Data: 28.10.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 240/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Listopad, 2021

Akademia wina - Jesienne impresje

Data: 05.11.2021 godz. 19:00

Prowadzący: Małgorzata Lipowicz

Czas trwania: 2h
Wolne miejsca: 14
Cena: 160 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

1. ELEGANTE MEDIUM SHERRY - białe, wytrawne, Hiszpania

2. CIENyCERRO CARMENERE - czerwone, wytrawne, Chile

3. JUAN CARRAUU TANNAT DE RESERVA - czerwone, wytrawne, Urugwaj

4. ROCHE DE BELANNE CARIGNAN - czerwone, wytrawne, Francja

5. GRAN MAESTRO ROSSO APPASSIMENTO - czerwone, wytrawne, Włochy

6. CASTILLO DE CHIVA MOSCATEL - białe, słodkie, Hiszpania



Kuchnia włoska- edycja jesienno zimowa

Data: 15.11.2021 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 4h
Wolne miejsca: 14
Cena: 240 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Caponata siciliana - warzywa na słodko- kwaśno

- Gniocchi ziemniaczane z sosem truflowym

- Millesfoglie- ciasto francuskie z kremem budyniowym