Wrzesień, 2020

Pieczywo na naturalnym zakwasie

Data: 30.09.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Chleb 100% żytni na zakwasie

- Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie

- Bułki pszenne na zakwasie

- Coś do chleba - masło pietruszkowe/czosnkowe, hummus



Pazdziernik, 2020

Pavlova i inne wypieki z ciasta bezowego

Data: 03.10.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Katarzyna Popieluch

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pavlova – śmietana i owoce

Beza ze słonymi krakersami i orzechami

Lemon Curd



Makaroniki - nowe smaki

Data: 05.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 1
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Makaroniki o smaku marakui

Makaroniki o smaku czekolady z chili

Makaroniki jagodowe

Makaroniki orzechowe



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 07.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 2,5 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki



Kuchnia polsko-włoska

Data: 08.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Pizza bianca z kurkami i porem

Pasta alla norma z bakłażanem

Ravioli z cukinii z sosem serowym

Tarta czekoladowa z dżemem
morelowym



Sushi dla początkujących

Data: 09.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Bartłomiej Kozioł

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

hosomaki

futomaki

uromaki

nigiri



Torty

Data: 12.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 7
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tort czekoladowy z wiśnią

Tort kokosowy na biszkopcie bezglutenowym



Pieczemy bułki

Data: 13.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Bułki wiedeńskie

- Brioszki

- Bajgle



Maroko

Data: 14.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: Brak wolnych miejsc
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-zaalouk- sałatka z pieczonego bakłażana

-harira- najbardziej znana zupa (z wołowiną)

-tagine z kurczakiem i warzywami

-tfaya- karmelizowana cebula z rodzynkami-batbout

-marokańskie chlebki z patelni

-loubia – biała fasola po marokańsku

-deser- pomarańcze w cynamonie i miodzie



Kuchnia tajska basic

Data: 16.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 6
Cena: 230 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

pad thai

zupa tom yum

zielone curry z kurczakiem

deser- mango sticky rice



Pieczywa świata

Data: 17.10.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Łukasz Lenard

Czas trwania: 4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 190 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Francja - bagietka

- Włochy - focaccia

- Bliski wschód - lawasz z pateln

- Coś do chleba - hummus, oliwa aromatyzowana



Tajska wege

Data: 19.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-YAM DTAENG GWA- sałatka z ogórka z miętą i kolendrą

-YAM HET BPA- sałatka z kilku rodzajów grzybów z ostrym sosem

-VEGE PAD THAI- makaron stir fry z tofu

-KHAOPAD SAPPPAROT- smażony ryż podawany w wydrążonym ananasie



Kuchnia włoska - kolacja degustacyjna

Data: 20.10.2020 godz. 18:00

Prowadzący: Krzysztof Omyła

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 170 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-Antipasto: Parmigiana di melanzane - bakłażan, pomidory, mozzarella, bazylia, zielone pesto, ziołowe pangrattato, parmigiano reggiano DOP, oliwa exv.

-Primi piatto: Ravioli al prosciutto e mela con burro e salvia - domowe ravioli, szara reneta/jabłko do rozpieku, prosciutto cotto, ziołowe pangratatto, parmigiano reggiano DOP,
plastry kompresowanej szarej renety, smażona szałwia, suszone jabłko emulsja maślana z szałwią, oliwa exv

-Secondi piatto: Salmone con gnocchi alla Romana in salsa allo zafferano - filet z łososia, gnocchi alla Romana, por, koper włoski, sos szafranowy, czarnuszka, parmigiano
reggiano DOP, oliwa exv.

-Dolce: Panna Cotta - śmietanka, laska wanilii, karmalizowane filety z pomarańczy, peperoncino



Akademia Piwa - Najlepsze Piwo Świata

Data: 23.10.2020 godz. 18:00

Prowadzący: Michał Kopeć

Czas trwania: 3h
Wolne miejsca: 8
Cena: 150 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Wybrane style piwne do degustacji:

Fruit Lambic

Barrel Aged

Russian Imperial Stout



Kuchnia gruzińska

Data: 26.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Anna Kawa-Kułyk

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - deser winogronowy z orzechami



Tarty - nowe smaki

Data: 28.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Kamil Zdziebłowski

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 210 / osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Tarta na słono (gruszka, gorgonzola, orzech włoski, kalafior)

Tarta rustykalna (jabłko z sosem karmelowym)

Tartaletka (cytryna, borówka)



Bezglutenowe wypieki na słodko

Data: 29.10.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Grecka baklawa z papieru ryżowego

Sernik z brzoskwiniami na spodzie jaglanym

Czekoladowa rolada z kremem cytrynowym

Słodki chlebek z rodzynkami



Listopad, 2020

Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - rodem z USA

Data: 03.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 11
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

* Domowy cheeseburger (w wersji mięsnej i wegetariańskiej)

* Amerykański chlebek bananowy (na mące gryczanej i z czekoladą)

* Słynne amerykańskie pancakes podane z syropem klonowym i masłem



Kuchnia Indii

Data: 04.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka i Michał Czachowscy

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 4
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Dahl - zupa/sos z czerwonej soczewicy na ostro

Curry z cukinii - cukinia w pomidorach z przyprawami

Aloo palak - ziemniaki ze szpinakiem i imbirem

Ryż basmati na sypko

Salty lassi - napój z maślanki przyprawiony aromatycznymi przyprawami na słono

Ladoo - słodkie kulki mleczno kokosowe z kardamonem

Masala Chai - indyjska herbata z mlekiem i przyprawami



Makarony tajskie

Data: 05.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 10
Cena: 220/ osoba zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

LAAB WOONSEN- ostra sałatka z makaronem, mięsem, miętą i prażonym ryżem

PAD WOONSEN- makaron stir-fry z grzybami shitake, mięsem i suszonymi krewetkami

PAD KEE MAO- makaron smażony z grzybami, kukurydzą, bok choy i bazylią tajską

GUAY TIEN REUA- ostry bulion wołowy z makaronem, szpinakiem i kiełkami



Rodzinnie w kuchni

Data: 09.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 8
Cena: 120 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

- Pampuchy podane z solonym karmelem i sosem owocowym

- Profiteroles z bitą śmietaną i polewą czekoladową

- Zapiekanka makaronowa z mozzarellą, brokułem i pomidorkami koktajlowymi



Akademia gotowania dla dzieci 8-13 lat - sushi

Data: 14.11.2020 godz. 10:00

Prowadzący: Justyna Dragan

Czas trwania: 3 h
Wolne miejsca: 14
Cena: 140 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

Sushi- z czym to się je? Podstawowe informacje

Przygotowanie poszczególnych składników do sushi

Hosomaki

Uramaki

Futomaki

Temaki



Przekąski słone na imprezę

Data: 16.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Agnieszka Jasińska

Czas trwania: 3-4 h
Wolne miejsca: 12
Cena: 210 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

* mini hamburgery po włosku

* kanapki z galaretką buraczaną

* ptysie z kremem krewetkowym

* wytrawne tartaletki z gruszką i gorgonzolą



Buddha bowl - miska zdrowia

Data: 24.11.2020 godz. 17:00

Prowadzący: Karolina Żmijewska

Czas trwania:
Wolne miejsca: 11
Cena: 220 zł   
Podczas warsztatów przygotujemy:

Rozwiń

-bowl w stylu tajskim

-bowl w stylu nepalskim

-bowl w stylu marokańskim

-bowl śródziemnomorski

-bowl słodki