Wielkie otwarcie



Data: 01.07.2017 godz. 16:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 100


Cena: bezpłatne zł    cena zawiera →


Menu:

Godz. 16.00 Wytrawne babeczki jaglane

Godz. 17.00-18.30 Słodycze: Tort na otwarcie studia i kolorowe cup cake

Godz. 19.00 Kuchnia Tajska


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Serdecznie zapraszamy wszystkich do studia kulinarnego Przystanek11 w Zabrzu. Organizujemy dzień otwarty. Rozpoczynamy już o godz. 16.00 - zakończenie planujemy o godz. 20.00. Udział w imprezie jest bezpłatny!

To jedyna i niepowtarzalna okazja by spotkać tylu prowadzących w jednym czasie. Spotkać i porozmawiać , uczestniczyć w mini warsztatach, przyglądać się ich pracy. No i wreszcie zrobić sobie z nimi zdjęcie! Do Państwa dyspozycji będą : Agata Tkaczyk pasjonatka zdrowego trybu życia i blogerka kulinarna Dietetyczne fanaberie, Ania Adamiok autorka blogu Świat Wypieków, Sylwia Grodzka-Haba - nasza specjalistka od słodyczy, Karolina Żmijewska- możecie ją pytać kuchnię tajską i bezglutenową, Ania Petryna - blogerka Słodki-Kompromis, chętnie porozmawia z Państwem o zajęciach z dziećmi (również tych po angielsku), Gosia i Bogdan czyli Wegeraj - weganie oraz mistrz kuchni Marcin Czubak.

Dla Państwa przygotowaliśmy następujące atrakcje:

Godz. 16.00 Wytrawne babeczki jaglane – prowadzi Agata Tkaczyk

Godz. 17.00-18.30 Słodycze: Tort na otwarcie studia i kolorowe cup cake – prowadzi duet: Sylwia Grodzka-Haba i Anna Adamiok

Godz. 19.00 Kuchnia Tajska – prowadzi Karolina Żmijewska

Spotkanie z sommelierem Małgosią Lipowicz, która o winach wie absolutnie wszystko.

Będzie test wiedzy kulinarnej i bardzo atrakcyjne nagrody! Mamy sponsorów!





Prowadzący:
Agata Tkaczyk

Dietetyk, blogerka, pasjonatka zdrowego trybu życia.Od 5 lat jest autorką bloga kulinarnego dietetycznie-w-kuchni , gdzie dzieli się z czytelnikami prostymi przepisami na smaczne, wartościowe i niskokaloryczne potrawy. Zdrowa pizza, ciasta bez wyrzutów sumienia, razowepieczywo czy dietetyczne burgery to jej codzienność, a swoją wiedzę i patenty na przyjazne diecie posiłki przekazuje swoim podopiecznym w poradni dietetycznej, którą na co… więcej ►

Prowadzący:
Anna Petryna

Hedonistyczna marzycielka rozkochana bez pamięci w kuchennym rozgardiaszu rondli i noży, autorka kulinarnego projektu Apetyt na Polskę, mającego na celu szerzenie świadomości kulinarnej wśród najmłodszych, oraz bloga kulinarnego slodki-kompromis Absolwentka łódzkiej ASP na kierunku Food Design, szkoliła się wśród najlepszych między innymi Kurta Schellera, Roberta Makłowicza, Tomasza Dekera, Aleksandra Barona. Uczestniczka trzeciej edycji programu Masterchef. Nagrywała gościnne odcinki… więcej ►

Prowadzący:
Gosia i Bogdan - Wegeraj

Mówią o sobie : “Jedzenie jest paliwem dla naszego ciała, dlatego dbamy o jakość potraw. Produkty dostarcza nam pole, las i łąka. To jest prawdziwe jedzenie!

Często produkty są często brudne z ziemi, mają za to prawdziwy smak i zapach.

Gotujemy bardzo prosto, wyłącznie z sezonowych składników. Samodzielnie hodujemy warzywa, mielimy ziarna na mąkę, zbieramy sok z brzozy.

więcej ►

Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►

Prowadzący:
Marcin Czubak

​Doświadczenie zdobywał za granicą, gdzie przez 7 lat uczył się i pracował w hotelach w Szkocji. Reprezentował ten kraj podczas zawodów Ascoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie. Przez 2 lata był prywatnym kucharzem prezydenta Gabonu i jego rodziny. Po powrocie do kraju realizuje projekty kulinarne na śląsku. Uczestnik konkursu Top Chef 3. Dziś najczęściej możesz go spotkać w Restauracja… więcej ►

Prowadzący:
Sylwia Grodzka-Haba

Pasjocukierniczka. Przygodę z cukiernictwem zaczęła od przygotowania słodkości dla swojego dorastającego synka Szymona. Nieustanne rozwijanie pasji doprowadziło ją do udziału w pierwszej polskiej edycji programu BakeOff Ale Ciacho, gdzie przez 9 tygodni jej wypieki degustował i oceniał najlepszy cukiernik w kraju Krzysztof Ilnicki. Dotarcie aż do półfinału programu utwierdziło Sylwię w przekonaniu, że ciasta, desery i bezy będą już nieodłącznym… więcej ►

Prowadzący:
Anna Adamiok

Z wykształcenia nauczyciel języka angielskiego, z zawodu asystentka, z pasji domowy cukiernik. Od 2013 roku autorka blogu swiatwypiekow.pl , na którym dzieli się przepisami na różnego rodzaju ciasta, torty i ciasteczka. Miłośniczka książek i dobrego jedzenia. W myśl zasady, że mili ludzie karmią innych ciastem, obdarowuje swoimi wypiekami wszystkich dookoła.

więcej ►

Prowadzący:
Paweł Jackowski

Mistrz kuchni, autor bloga paleodlaopornych. Na blogu zamieszcza swoje autorskie przepisy i dzieli się wiedzą z zakresu gotowania potraw zgodnie z zasadami diety paleo oraz organizacji pracy w kuchni. Z gastronomią związany od ponad 20 lat. Z wykształcenia Technik Technolog Żywienia Zbiorowego. Z zawodu Mistrz kucharski, instruktor zajęć praktycznych. Doświadczenie zawodowe zdobywał w wielu poznańskich restauracjach i hotelach.… więcej ►

Prowadzący:
Mateusz Kręcina

Szef kuchni, uczestnik piątej edycji Top Chef, #patochef, jeden z założycieli portalu prostowgastro.pl, sędzia zawodów kulinarnych i nauczyciel. Prowadzi warsztaty w całej Polsce ze znanymi kucharzami. Pracował przy projekcie „Akuna gotuj zdrowo”. Swoje kulinarne umiejętności rozwijał słuchając porad wielu spotkanych na swojej drodze znaczących osobistości świata kuchni. Do prawdziwej pasji kreatywnego gotowania zachęcał go Tomasz Łapiński.

Swoje doświadczenia zbierał w… więcej ►