4 x wok



Data: 10.06.2024 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 14


Cena: 290 zł    cena zawiera →


Menu:

Pad Kee Mao- makaron stir fry z kurczakiem
Gai Pad Med Mamuang- kurczak stir fry z nerkowcami i ryżem 
Pad Hed Nang Rom- boczniaki stir fry i bazylią tajską
Goong Pad Nam Prik Pao- krewetki stir fry z chili i warzywami


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na warsztatach 4x wok zajmiemy się techniką stir fry, jest to szybkie smażenie składników na dużym ogniu w niewielkiej ilości oleju na głębokiej patelni lub wok-u.

O czym warto pamiętać stosując tą technikę?

O odpowiednim tłuszczu (smażenie w wysokiej temperaturze) W stir-fry używa się tłuszczy o stopniu dymienia przekraczającym 200 stopni Celsjusza. Istotną kwestią jest też wielkość składników. Produkty powinny mieć zbliżony rozmiar, by stawały się miękkie w podobnym czasie. Najlepiej wszystko przygotować wcześniej, ponieważ samo smażenie odbywa się szybko i nie ma czasu, aby dokrajać dodatkowe składniki. 

A o szczegółach dowiecie się już na warsztacie. 





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►