Warsztaty kulinarne – kuchnia paleo



Data: 10.03.2018 godz. 10:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 4


Cena: 187 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Twarożek z słonecznika

2. Zupa selerowo-pistacjowa

3. Steki z karkówki na spaghetti warzywnym

4.Tort mandarynkowy


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na czym polega dieta paleo? Ogólnie na wyeliminowaniu z diety: zbóż (zwłaszcza glutenowych), nabiału (czyli mleka i przetworów), warzyw strączkowych, cukru. Najważniejszą cechą diety jest to, by była jak najmniej przetworzona, czyli jeśli kupujemy np. boczek wędzony, to w składzie na etykiecie ma być boczek, sól + dym, a zdarza się, że jest kilka linijek składników i mało „mięsa w mięsie”. Więcej o diecie i wpływie na zdrowie dowiesz się na warsztatach!





Prowadzący:
Paweł Jackowski

Mistrz kuchni, autor bloga paleodlaopornych. Na blogu zamieszcza swoje autorskie przepisy i dzieli się wiedzą z zakresu gotowania potraw zgodnie z zasadami diety paleo oraz organizacji pracy w kuchni. Z gastronomią związany od ponad 20 lat. Z wykształcenia Technik Technolog Żywienia Zbiorowego. Z zawodu Mistrz kucharski, instruktor zajęć praktycznych. Doświadczenie zawodowe zdobywał w wielu poznańskich restauracjach i hotelach.… więcej ►