Torty dziecięce - jednorożec



Data: 14.11.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 5


Cena: 120 zł    cena zawiera →


Menu:

1- przygotowanie kremu russel od podstaw

2- nauka używania worka cukierniczego

3- gładkie obsmarowanie tortu

4- barwienie przygotowanego kremu

5- równe przełożenie tortu kremem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Unicorn, czyli jednorożec, to obecnie jeden z najbardziej popularnych motywów dekoracji tortów dziecięcych na świecie. Najważniejsze w tego typu kreacjach są technika i odpowiednio przygotowany krem.

Na szkoleniu krem będzie stworzony przez uczestników od podstaw. Masa pokryje gotowe do użycia, wcześniej przygotowane blaty (ciasto jogurtowe). Średnica tortu wynosić będzie 18 cm. Każdy element przygotowywany będzie przez kursantów indywidualnie. Zarówno barwniki, jak i podstawowe narzędzie (tylki) niezbędne do stworzenia jednorożca oraz własny tort, każdy z uczestników będzie mógł zabrać ze sobą do domu.





Prowadzący:
Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►