Szparagi



Data: 30.05.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 14


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

-klasyczne szparagi w szynce dojrzewającej z sosem holenderskim

-kiszone szparagi w sałatce

-szparagi w tajskim curry

-zupa szparagowa w dwóch odsłonach


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają dużo witaminy C i kwasu foliowego, soli mineralnych, przeciwutleniaczy i błonnika. Szparagi zielone mają więcej niż białe wartości odżywczych Zapobiegają powstawaniu nowotworów i odchudzają, ponieważ w 100 g zawierają tylko 18 kcal! Ponadto szparagi są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Bierzemy je na warsztat!

Jak się z nimi obchodzić, do czego pasują? Gotować czy grilować?? Z masłem, z solą, z parmezanem?

Wszystkiego dowiecie się na wasztatach, które już niedługo…





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►