Świąteczne wypieki- zaskocz swoich gości!



Data: 14.12.2019 godz. 10:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 1


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

Piernikowe kostki z kremem orzechowym i powidłami śliwkowymi

Czterowarstwowa szarlotka kokosowa

Czekoladowo-orzechowe mini serniczki

Nowe życie czerstwego pieczywa, czyli jak nie marnować jedzenia w święta- sposób na chałkę cytrynowo-migdałową podaną z sosem angielskim


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Słodka strona świąt niejednokrotnie wzbudza w nas poczucie stresu.

Czy ten sernik wyjdzie? Co, jeśli biszkopt znowu opadnie, a krem po raz kolejny się zwarzy?! Przyjedzie rodzina, bliscy, na stole muszą zagościć sprawdzone wypieki! Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, poczęstować ich nowymi, kreatywnymi, ale przede wszystkim domowymi wypiekami, to zapraszamy. Na warsztacie przygotowujemy piernikowe kostki, szarlotkę składającą się z czterech warstw (w tym jedna warstwa kokosowa), a także coś drobnego- czekoladowe mini serniczki z delikatnym kremem. Nie zabraknie również sposobu na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Chałka cytrynowo-migdałowa skradnie Wasze serca! Zamoczona w waniliowym sosie angielskim pobudzi Wasze kubki smakowe.

Do zobaczenia.

PS. Nie zapomnijcie wziąć ze sobą pudełek, na pewno nie wyjdziecie z pustymi rękoma!





Prowadzący:
Justyna Dragan

19-latka, od 4 lat blogerka kulinarna, autorka książki “Nastoletnie Wypiekanie. Pyszne i fit”, która swoimi przepisami dzieli się na blogu Nastoletnie Wypiekanie (http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com). Wystąpiła w programie Ewy Wachowicz, odbywa wiele praktyk, szkoleń i warsztatów- zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Jest laureatką wielu konkursów kulinarnych, jej przepisy publikowane są w różnych magazynach kulinarnych.

Pieczenie słodkości i… więcej ►