Steki - kurs kulinarny



Data: 21.06.2021 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4h


Wolne miejsca: 2


Cena: 290 zł    cena zawiera →


Menu:

Przystawka: Rostbef a’la Ricardo z argentyńskim chimichurri

Danie 1 : Burger z piklami i konfiturą z czerwonej cebuli

Danie 2 : Steki z różnych cięć - Tomahawk, Antrykot, T.Bone, Porterhouse, Fiorentina - do tego bukiet grillowanych warzyw i sos Jack Daniels

Deser : Banan z rusztu ze słonym karmelem i malinami


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Wiosna za pasem, powoli odpalamy nasze ogrodowe kuchnie, pora więc poznać tajemnicę dobrego steaka by stać się bohaterem we własnej kuchni.

Wspólnie obalimy kilka mitów, przygotujemy genialny sos do mięs na bazie bourbona, poznamy cięcia wołowiny oraz odkryjemy sposoby dojrzewania mięsa i skomponujemy kilka mieszanek przypraw.

Na koniec usmażymy nasze steki idealnie, tak jak chcemy!

Zapraszamy.





Prowadzący:
Artur Kupczyk

Kucharz, technolog żywienia, muzyk, prozaik i poeta – wieloletni szef kuchni w hotelach w Polsce i poza granicami, doradca kulinarny oraz lider rockowej formacji Strange.

Absolwent tyskiego Zespołu Szkół Spożywczo – Usługowych i Technikum Gastronomicznego.

A co mówi o sobie: „Nikt nie jest doskonały, nikt nie posiadł wiedzy absolutnej i umiejętności skończonych. Z pokorą przyjmuję każdy dzień w kuchni,… więcej ►