Kuchnia francuska



Data: 25.07.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 7


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

1.Sauce vierge
2.Sauce beurre blanc w towarzystwie łososia
3.Sauce bisque
4.Sauce bernaise w towarzystwie steka wołowego
5.Vinaigrette à l’olive noire
6.Aioli w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek
7.Sauce sabayone cafe canelle w towarzystwie gruszek w winnym syropie.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Czas przejść do konkretów i to co Ania lubi najbardziej ! Kuchnia francuska i jej tradycyjne sosy !

Znakomita większość francuskich potraw jest przygotowywana z sosami lub tzw jus.

Sosy nadają i wzmacniają smak lub łączą smaki różnych potraw na tym samym daniu.

Przekonasz się, że sosy są nieuniknione we francuskiej kuchni !

Na warsztatach oprócz tradycyjnych sosów francuskich przygotujemy świeżego łososia, nauczymy się odpowiednio wysmażyć steki a wszystko to zwieńczymy
pysznym deserem, ktory na pewno Cie zaskoczy.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►