Smaki dzieciństwa w nowoczesnej odsłonie - dla dorosłych



Data: 01.10.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 140 zł    cena zawiera →


Menu:

- migdałowe pampuchy na parze podane z solonym karmelem i płynną czekoladą

- cynamonowo-orzechowe krokiety na słodko z powidłami

- wybuchowy blok czekoladowy na bogato

- wstawiony kogel-mogel z brzoskwiniami

- aromatyczne zawijane cynamonki z palonym masłem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Wspominając lata dzieciństwa trudno nie nawiązać do potraw naszych Mam i Babć, które rozpieszczały nas swoją wyjątkową i niepowtarzalną kuchnią. Każdy pamięta smaki, które do końca życia będą nam przypominać miejsca, ludzi i okoliczności tamtych pięknych dziecięcych lat. Czyż to nie jest wspaniałe?!

Na warsztatach przywrócimy słodkie klasyki, ale przygotujemy je w całkowicie nowoczesnej odsłonie! Puszyste pampuchy, które Babcia polewała owocowym sosem, zrobimy w delikatnie migdałowej wersji, podając je ze złocistym solonym karmelem i płynną czekoladą. Tradycyjne mięciutkie naleśniki z dżemem z przepisu Mamy zmodyfikujemy na słodkie krokiety cynamonowo-orzechowe z powidłami. Nie zapomnimy też o ciepłych i aromatycznych cynamonkach, które przygotujemy z użyciem palonego masła. Nasz blok czekoladowy będzie wyjątkowo wybuchowy, a kogel-mogel troszkę wstawiony.

Nie może Cię zabraknąć! Przyjdź i razem z nami powspominaj słodkie smaki dzieciństwa!





Prowadzący:
Justyna Dragan

18-latka, od 3 lat blogerka kulinarna, która swoimi przepisami dzieli się na blogu Nastoletnie Wypiekanie (http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com). Wystąpiła w programie Ewy Wachowicz, odbywa wiele praktyk, szkoleń i warsztatów- zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Jest laureatką wielu konkursów kulinarnych, jej przepisy publikowane są w różnych magazynach kulinarnych.

Pieczenie słodkości i domowego pieczywa to właśnie jej as w… więcej ►