Ramen



Data: 13.06.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 8


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

Tonkotsu – ramen – bulion na kościach wieprzowych. Gęsty i tłusty. Dodatki: pasta sezamowa, różnorodne warzywa, boczek chashu.

Shoyu – ramen – bulion z kurczaka i wieprzowiny opcjonalnie z wołowiny. Mocno doprawiony sosem sojowym. Dodatki: szczypiorek lub dymka, wodorosty, jajka,
pędy bambusa i soi, chilli

Miso – ramen – bulion z kurczaka i ryb doprawiany pastą miso. Dodatki: kiełki soi, sezam, cebula, wieprzowina, kapusta pekińska, biały pieprz, czosnek.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

RAMEN- popularny w Japonii makaron pochodzenia chińskiego, jego nazwa pochodzi najprawdopodobniej od kantońskiego słowa “raomin” oznaczającego “rozciągany makaron”. Podawany jest na wiele sposobów ale największą popularność zyskała wersja w jednym z aromatycznych bulionów oraz duża ilością różnorodnych dodatków.





Prowadzący:
Jakub Komar Antoniszak

Doświadczony kucharz, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Na co dzień freelancer współpracujący między

innymi z Nago Sushi & Sake, studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie i wieloma innymi miejscami naterenie Małopolski, Śląska i Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej. Z ojcem organizuje… więcej ►