Tonkotsu – ramen – bulion na kościach wieprzowych. Gęsty i tłusty. Dodatki: pasta sezamowa, różnorodne warzywa, boczek chashu.
Shoyu – ramen – bulion z kurczaka i wieprzowiny opcjonalnie z wołowiny. Mocno doprawiony sosem sojowym. Dodatki: szczypiorek lub dymka, wodorosty, jajka,
pędy bambusa i soi, chilli
Miso – ramen – bulion z kurczaka i ryb doprawiany pastą miso. Dodatki: kiełki soi, sezam, cebula, wieprzowina, kapusta pekińska, biały pieprz, czosnek.
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
RAMEN- popularny w Japonii makaron pochodzenia chińskiego, jego nazwa pochodzi najprawdopodobniej od kantońskiego słowa “raomin” oznaczającego “rozciągany makaron”. Podawany jest na wiele sposobów ale największą popularność zyskała wersja w jednym z aromatycznych bulionów oraz duża ilością różnorodnych dodatków.