Piwo, whisky i dym



Data: 23.07.2021 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 16


Cena: 200 zł    cena zawiera →


Menu:

Whisky: Ardbeg

Style piwne (min. 4 piwa): Rauchbier, Whisky Stout oraz inne dymione piwa rzemieślnicze oraz świata. (marki będą podane tydzień przed spotkaniem)


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP, znawcą piwa i whisky, sprawdzimy jak smakuje dym. Zastanowimy się co łączy piwo i whisky, które etapy produkcji są podobne i co charakteryzuje najlepsze trunki. Poznamy surowce, które mają wpływ na dymny charakter trunku oraz najważniejsze techniki degustacji, które pomogą wydobyć z kieliszka ostatnie fenole.

Porozmawiamy również o tradycjach, podziałach, kategoriach i stylach, dzięki którym piwo i whisky mogą być tak ciekawe i różnorodne.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 16 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program.

Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele degustacyjne… więcej ►