Domowa pizza – 3 rodzaje



Data: 17.06.2024 godz. 17:00


Czas trwania: 4h


Wolne miejsca: 12


Cena: 260 zł    cena zawiera →


Menu:

- Pizza w stylu rzymskim

- Pizza w stylu neapolitańskim

- Pizza w stylu amerykańskim


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak upiec pizzę w domu, jaki wpływ ma temperatura i czas pieczenia, jakiej używać mąki, a tak w ogóle to: zakwas czy drożdże – zapraszamy do nas na spotkanie z Łukaszem.

 

Podczas warsztatu odkryjemy przed Wami tajemnice doskonałego ciasta w kilku odsłonach - bardziej i mniej tradycyjnych. Nauczymy się jak w domowych warunkach z wykorzystaniem prostych sposobów upiec najlepszą pizzę, porozmawiamy o dobrej jakości składnikach i stworzymy kilka zaskakujących kompozycji smakowych.





Prowadzący:
Łukasz Lenard

Pasjonat chleba, piekarz i współpracownik katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb.

Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i stworzył małą rzemieślniczą piekarnię.

więcej ►