Pieczywa świata



Data: 17.10.2020 godz. 10:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

- Francja - bagietka

- Włochy - focaccia

- Bliski wschód - lawasz z pateln

- Coś do chleba - hummus, oliwa aromatyzowana


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa.

Pokażemy składniki i nauczymy Was piec chleb w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu.

Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.





Prowadzący:
Łukasz Lenard

Właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb w Katowicach oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów.

W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią… więcej ►