Pieczemy bułki



Data: 13.10.2020 godz. 17:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 8


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

- Bułki wiedeńskie

- Brioszki

- Bajgle


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki wypieku domowych bułek, opowiemy trochę o historii, technikach wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki i nauczymy Was piec w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swoje własne bułki, które po warsztacie zabierze do domu.

Jeśli nie pieczesz bułek, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.





Prowadzący:
Łukasz Lenard

Właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb w Katowicach oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów.

W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią… więcej ►