Nowoczesne wypiekanie, czyli drożdżówka inaczej



Data: 05.10.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 6


Cena: 140 zł    cena zawiera →


Menu:

chałka

rollsy cynamonowe

orzechowy warkocz

jabłko w kratkę


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Ciasto drożdżowe to produkt wykorzystywany zarówno w produkcji słodkiej jak i wytrawnej. Do najbardziej znanych wypieków tego typu zalicza się drożdżówki, pączki, baby i chleb. Ciasto drożdżowe cenione jest w wielu regionach Polski. Na Górnym Śląsku występuje głównie w postaci kołocza i strucli z makiem, zaś na Lubelszczyźnie robi się z niego kulebiaki.





Prowadzący:
Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►