Marokański street food



Data: 04.04.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 10


Cena: 180 zł    cena zawiera →


Menu:

ŚNIADANIE - KHOBZ (placuszek podawany z miodem, oliwą i serkiem) oraz BERBER WHISKY (marokańska herbata)

PRZEKĄSKA - BESSARA czyli krem z olejem arganowym

OBIAD - VERDURE TAGJINE - tajine z siedmioma warzywami i oliwkami oraz kiszoną cytryną

DESER - marokańskie ciasto z kus kus


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Pełna smaków i zapachów, często abstrakcyjnych dla nas połączeń kulinarnych ….i kiszonej cytryny. To właśnie kuchnia marokańska a konkretnie jej street food. Jeśli chcecie wiedzieć jak smakują prawdziwe dania rdzennych mieszkańców Sahary, którzy podłożyli podwaliny pod tradycyjne przepisy tego regionu, jak parzy się “berber whisky” czyli wyjątkową herbatę, czy na czym polega metoda gotowania dzięki naczyniu zwanym “tajine” - to dobrze trafiliście!

Sprawdziliśmy co, jak i dlaczego je się w Maroku po to, by teraz Wam przekazać tę wiedzę.

Zapraszamy!





Prowadzący:
Ewelina Brodnicka

Dziennikarka, blogerka, podróżnik, smakosz, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem profesjonalnych wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, Mateuszem Gesslerem, Mikołajem Krawczykiem, Ewą Lubert, czy Zosią Ślotałą. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek… więcej ►