Kurs kiperski 2 stopnia -  piwoznawcy.pl



Data: 07.06.2019 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 16


Cena: 280 zł    cena zawiera →


Menu:

Wybrane piwa z rankingu TOP50:

Westvleteren 12 (Quadrupel)*

Schneider Weisse Aventinus (Weizenbock)*

Cantillon Iris*

Balladin Xyauyu*

* lista piw zostanie potwierdzona do 29 kwietnia 2019 r.

Wybrane style piwne do foodpairingu

Pils

Weizen

Stout/Porter


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Już 7 czerwca Kurs Kiperski II stopnia odbędzie się w południowej Polsce. Tematem przewodnim spotkania, którego organizatorem są Piwoznawcy, będą najlepsze piwa świata oraz praktyczny foodpairing, dlatego do współpracy zaprosiliśmy studio kulinarne Przystanek 11 w Zabrzu.

Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP ocenimy prawdopodobnie najlepsze piwa świata takich browarów jak Cantillon, Westvleteren, Balladin i Schneider Weisse. Wybierzemy również trzy klasyczne style piwne do wyselekcjonowanych serów, sałatki, regionalnej kuchni oraz deseru.

Na spotkanie zapraszamy osoby zainteresowane wybitnymi piwami, kuchnią, uczestników dotychczasowych kursów I stopnia oraz przedstawicieli branży HoReCa.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 14 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele… więcej ►