Kuchnia włoska - ravioli i tortellini



Data: 18.09.2020 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 8


Cena: 230 /osoba zł    cena zawiera →


Menu:

1.Tortellini mięsne z masłem imbirowym na bulionie marchewkowym

2. Tortellini w kremowym sosie z gorgonzolą

3. Raviolo szpinakowe z płynnym żółtkiem w maśle szałwiowym

4. Smażone ravioli z ricottą i cynamonem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Ravioli i tortellini to włoskie specjały. Prawdziwa kuchnia włoska nie potrafi się bez nich obejść. Prowadząca - Agnieszka Jasińska: absolwentka włoskiej szkoły kulinarnej Italian Culinary Institute w Caminia poprowadzi Was krok po kroku jak zrobić najlepsze ciasto oraz najsmaczniejsze farsze do tych włoskich pierożków. Będziemy bazować tylko na naturalnych włoskich produktach. Obiecujemy, że ten warsztat zapamiętacie na długo!





Prowadzący:
Agnieszka Jasińska

Pasjonatka zdrowej i aromatycznej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Uczestniczka zagranicznych kursów kulinarnych, gdzie pod czujnym okiem mistrzów kuchni szlifowała kunszt tradycyjnych zagranicznych… więcej ►