Dania główne:
1. Gnocchi alla sorrentina - czyli gnocchi ziemniaczane z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią
2. Gnocchi di castagne - czyli gnocchi kasztanowe z masełkiem i szałwią
3. Risotto alla milanese - czyli szafranowe jak przystało na każdym mediolańskim stole
4. Riosotto ai porcini - czyli risotto z borowikami
Deser: Torta ricotta e limone - puszyte cytrynowe ciasto z ricotty
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Otwierając lodówkę, z każdej, nawet tej włoskiej, czasem uciekają myszy piszcząc z głodu…ale zawsze w spiżarce są ziemniaki, czasem stare, ale takie NAJLEPSZE!!! A także 1 jajko i 2 garście mąki… no i jak zwykle, mamy już prawie gotowy włoski expresowy obiad. Dodamy trochę humoru, dozę zgiełku, garść zamieszania i kuchnię Przystanku 11 pełną dobrej zabawy.
Ale, ale… skupimy się także na sekretach prawdziwego risotto i to nie tylko szafranowego jakim delektują się Mediolańczycy.
Od ponad 26 lat tworzymy polsko-włoska rodzinę. Na stałe mieszkamy we Włoszech, układając nasze życie w pejzażowo-kulinarną kolorową układankę między włoskim przedalpiem gdzie posiadamy rodzinny dom, północnym Adriatykiem jako zapaleni żeglarze a Polską, skąd pochodzi Kasia.
Stefano, już jako młodziutki chłopiec pracował u mamy w pizzerii jako pizzaiolo. Na początku lat 2000, prowadziliśmy już razem restaurację i pizzerię w maleńkiej uroczej…