Kuchnia włoska - z Katarzyną i Stefano - nowe menu



Data: 09.02.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 10


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

Przystawka: Crostino z serem Taleggio DOP
Menu główne:

La carbonara- czyli spaghetti z jajkiem i boczkiem

Linguine al pesto genovese - z bazyliowym pesto ręcznie ucieranym

Papardelle con la salsiccia e porcini - z włoskimi surowymi kiełbaskami i prawdziwkami

Lasagne - z sosem mięsnym pod beszamelem

Deser: Strudel alle mele - czyli kosteczki jabłuszek z bakaliami zapieczone w cieście


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Mówisz LASAGNE i myślisz o Italii pachnącej zapiekanym beszamelem. Rodzinny stół przygotowany do niedzielnego obiadu i niekończące się pogaduszki, wyjadanie sobie z talerzy, włoskie przekrzykiwanie się - jednym słowem, PRANZO ITALIANO czyli włoski obiad . Słowo obiad jest używane tak powszechnie, że Włosi potrafią mówić o śniadaniu i o kolacji używając słowa “pranzo”. Co do lasagne (pasticcio – nazwa znana w płn Włoszech) to mamy nieskończoną ilość receptur, a każda włoska babcia, jest przekonana, że jej lasagne jest najlepsza. Lasagne jest tak popularna na całym świecie, że powstała nawet o niej książka do jedzenia o której opowiemy wam podczas warsztatów.





Prowadzący:
Stefano i Katarzyna

Od 26 lat tworzymy polsko-włoska rodzinę. Na stałe mieszkamy we Włoszech, układając nasze życie w pejzażowo-kulinarną kolorową układankę między włoskim przedalpiem gdzie posiadamy rodzinny dom, północnym Adriatykiem jako zapaleni żeglarze a Polską, skąd pochodzi Kasia.

Stefano, już jako młodziutki chłopiec pracował u mamy w pizzerii jako pizzaiolo. Na początku lat 2000, prowadziliśmy już razem restaurację i pizzerię w maleńkiej… więcej ►