Kuchnia tajska - nowe menu



Data: 21.10.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4h


Wolne miejsca: 9


Cena: 160 zł    cena zawiera →


Menu:

PLA KUNG- sałatka z krewetkami i mango

MASSMAN CURRY- bardzo aromatyczne curry pachnące anyżem i cynamonem, jedno z
najbardziej popularnych dań na południu Tajlandii

SATAY- szaszłyki z kurczaka z wyrazistym sosem orzechowym

KRONG KRANG NAAM KA TI- słodkie ryżowe kluseczki w aksamitnym kokosowym sosie.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia Południa Tajlandii to bogactwo kolorów i smaków. Dużą rolę odgrywa tu kokos i papryczka chili, jest mnóstwo owoców morza i pachnące owoce. No i oczywiście żadne danie nie obejdzie się bez dużej ilości trawy cytrynowej i świeżych liści dzikiej limonki.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►