Kuchnia śląska



Data: 07.12.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4h


Wolne miejsca: 9


Cena: 160 zł    cena zawiera →


Menu:
  • przystawka - hekele
  • zupa rosół z ręcznie robionym makaronem
  • danie główne - rolada, kluski (białe i czarne), modra kapusta
  • deser - szpajza


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Ślońsko niedziela- przygodę z kuchnią śląską zaczynamy od klasyki - niedzielnego obiadu - ugotujemy rosół i zrobimy do niego makaron, hekele- śląska przystawka będzie w niebanalnej odsłonie, klasyczne rolady podamy z kluskami białymi i czarnymi - oczywiście z modrą kapustą. A na deser szpajza w dwóch klasycznych wersjach- cytrynowej i czekoladowej.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►