Kuchnia meksykańska



Data: 23.05.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 0


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

Torilla : tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas itp.

Mieszanka przypraw wykorzystywana w kuchni meksykańskiej

Salsas : guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja

Tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce (nauczymy się również filetować poprawnie rybę)

Burrito con carne z pastą fasolową

Banany podpalane rumem i karmelem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

HOLA Señors y Señoras!!!

Kuchnia meksykańska znana jest i lubiana na całym świecie!
Od nachos poprzez tacos a na churros kończąc – kuchnia Meksyku jest zabawna, kolorowa, bardzo aromatyczna i przyjemna w przygotowaniu. Znana przede wszystkim ze składników takich jak: papryka (różne odmiany), kukurydza oraz rośliny strączkowe (fasole w ponad 20 odmianach). Meksyk uwodzi różnorodnymi smakami, w których każdy odnajdzie coś dla siebie.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►