Kuchnia meksykańska



Data: 22.02.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 6


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:
  • tortilla de trigo, tortilla de maiz z ktorych przygotujemy nachos a ktore mogą być podstawą do taco, burrito, quesadilla, fajitas
  • mieszanka przypraw wykorzystywana w kuchni meksykańskiej
  • salsas: guacamole tipico, pico de gallo, salsa roja
  • tacos de pescado – lekkie danie ze świeżą rybą w panierce
  • enchiladas rojas
  • banany podpalane rumem i karmelem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

HOLA Señors y Señoras!!!

Kuchnia meksykańska znana jest i lubiana na całym świecie!
Od nachos poprzez tacos a na churros kończąc – kuchnia Meksyku jest zabawna, kolorowa, bardzo aromatyczna i przyjemna w przygotowaniu. Znana przede wszystkim ze składników takich jak: papryka (różne odmiany), kukurydza oraz rośliny strączkowe (fasole w ponad 20 odmianach). Meksyk uwodzi różnorodnymi smakami, w których każdy odnajdzie coś dla siebie.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka ostatniej V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna… więcej ►