Kuchnia Lwowa



Data: 10.10.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 4


Cena: 145 zł    cena zawiera →


Menu:

1. rolada ukraińska- przysmak ze słoniny, czosnku i papryki

2. barszcz ukraiński z pampuszkami- popularna zupa ukraińska z solidną ilością warzyw i zaprawianą gęstą, kwaśną śmietaną

3. banosh- potrawa z kaszy kukurydzianej z bryndzą i boczkiem

4. werhuny- ukraińskie faworki


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Współczesna kuchnia Lwowa to niesamowity kolaż stworzony przez wiele narodów- Ukraińców, Polaków, Ormian, Austriaków, Tatarów, Węgrów, ba nawet Greków. Kulinarne tradycje każdego z tych narodów zostawiły swój ślad na galicyjskiej mapie smaków.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►