Kuchnia Izraela



Data: 27.11.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 160 zł    cena zawiera →


Menu:

Przystawki: baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana i pasty tahini oraz hummus - pasta z ciecierzycy tahini i aromatycznych dodatków

Zupa pistacjowa - intensywnie zielona zupa z prażonych pistacji

Danie główne -bastela z kurczakiem - rodzaj wytrawnego ciasta przyprawionego cynamonem, faszerowany kurczakiem i zapiekany

Deser - słodkie cygara z ciasta filo faszerowane orzechami i miodem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Współczesna kuchnia Izraela to połączenie kuchni bliskowschodniej z kuchni krajów, z których obecni obywatele Izraela przyjechali - przywieźli przepisy znane sobie, a musieli je wykonywać z zupełnie innych produktów, tak wiec kuchnia Izraela zaskakuje, jest egzotyczna, a jednak taka bliska i europejska.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►