Kuchnia hiszpańska



Data: 24.10.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 10


Cena: 180 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Przystawka - 3 rodzaje Tapas: marynowane oliwki, opiekana papryka, smażony chleb czosnkowy z chorizo

2. Sałatka: Ensalada rusa - sałatka warzywna z tuńczykiem i oliwkami

3. Danie główne: Cocido madrileño - danie z ciecierzycą i różnymi rodzajami mięsa

4. Deser: Alfajores andaluces (ciasteczka migdałowe z bakaliami i cherry)


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia hiszpańska - wspomnienie słonecznych wakacji, smaki wybornego sherry, przepysznych tapas, oliwek i pomarańczy.

W czasie warsztatów przygotujemy trzy rodzaje tapas, czyli niewielkie słone przekąski podawane zwykle przed kolacją lub obiadem z kieliszkiem schłodzonego białego wina, piwa albo sherry, sałatkę rosyjską Ensalda Rusa - jedną z najpopularniejszych sałatek Hiszpanii oraz główne danie - rozgrzewające i bardzo pożywne Cocido madrileño - przysmak madrycki, przyrządzony na bazie różnego rodzaju mięs, warzyw.

Przygotujcie się też na ucztę dla ucha. Szczegóły już wkrótce!





Prowadzący:
Agnieszka i Michał Czachowscy

Michał - gitarzysta flamenco, kompozytor, architekt, publicysta, miłośnik kuchni indyjskiej. Jego przygoda z kuchnią indyjską zaczęła się już w wieku 16 lat kiedy po przejściu na wegetarianizm zaczął sam sobie gotować nie mając wtedy do dyspozycji wielu przypraw. W 1998 roku wyjechał do Indii na kilka miesięcy i wrócił z uzależnieniem od pysznych snaków tamtejszej kuchni. Od tamtej pory Indie… więcej ►