Kuchnia hiszpańska



Data: 08.03.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 3


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Przystawka: Tortilla Española z sosem Aioli

2. Zupa: Gazpacho Andaluz - chłodnik z warzyw z Andaluzji

3. Paella valenciana - słynna potrawa z regionu Walencji z ryżu z królikiem

4. Crema catalana - krem kataloński

5. Sangria - orzeźwiający napój z czerwonego wina i owoców


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Już 8 marca będziecie mogli odkryć najsmaczniejsze sekrety Hiszpanii. Poznacie przykłady lokalnych produktów i nauczycie się przyrządzać dania, z których słynie Półwysep Iberyjski, m.in orzeźwiające gazpacho z Andaluzji, paellę z królikiem z Walencji czy katalońską crema catalana.

Wszystko to okraszone ciekawostkami na temat kultury, historii i tradycji poszczególnych regionów tego kraju.





Prowadzący:
Adrian Stojewski

Kucharz, podróżnik i bloger – hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM.

Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się… więcej ►