Kuchnia gruzińska



Data: 19.09.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 0


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową ze świeżym granatem

Chaczapuri - czyli słynny placek, z mieszanką serów

Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym

Pelamushi - deser winogronowy z orzechami


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają na Was do wykonania na warsztatach kulinarnych.

Jak się je w Gruzji ??? Ano obficie, stosunkowo prosto i na pewno pysznie - no bo jak tu nie kochać mącznych, drożdżowych dań do których mamy tak ogromną słabość. Gruzja granatem, bakłażanem i sokiem z wingron płynie. Niewątpliwie te dania pozostaną Waszymi wiernymi towarzyszami na śniadanie, obiad czy kolację.

Serdecznie zapraszamy po ogromną dawkę energii, zabawy i ciekawostek.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►