Kuchnia gruzińska



Data: 25.04.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 4 h


Wolne miejsca: 0


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

Badridżani – czyli gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową i świeżym granatem
Chaczapuri- czyli słynny placek. Zrobimy go w dwóch wersjach : klasycznie serowo oraz w kształcie łódeczki z jajkiem czyli chaczapuri adżaruli.
Chinkali czy też w orygnalnej wersji khinkali - pierogi o charakterystycznym kształcie sakiewek wypełnione aromatycznym farszem mięsnym.
Deser palamushi - winogronowo będzie!


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Moi Drodzy i nadeszła właśnie ta chwila !

Chinkali, Chaczapuri i inne specjały kuchni gruzińskiej czekają na Was na kolejnych warsztatach już w marcu. Jak się je w Gruzji ??? Ano obficie, stosunkowo prosto i na pewno pysznie - no bo jak tu nie kochać mącznych, drożdżowych dań do których mamy tak ogromną słabość.

Gruzja granatem, bakłażanem i sokiem z wingron płynie





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►