Kuchnia grecka z Chrysosem



Data: 26.02.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 6


Cena: 180 zł    cena zawiera →


Menu:

1. BRIAM – czyli grecka odpowiedź na ratatouille

2. PAPOUTSAKIA – nadziewane wołowiną pieczone bakłażany z serem kefalotiri

3. TZATZIKI – jogurtowy dip, idealny dodatek praktycznie do wszystkiego

4. HALVAS SIMIGDALENIOS – jedna z 3 greckich chałw, inna niż ta którą znamy ze sklepowych półek


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kaliméra !

Zapraszamy na greckie ucztowanie! Kuchnia grecka jest pyszna, lekkostrawna i sprawia wiele radości już na etapie przygotowania, kończąc na biesiadowaniu. Na warsztatach wykorzystamy oryginalne greckie produkty m.in. sery (kefalotiri, feta), oliwa, jogurt.





Prowadzący:
Chrysos Asvestaris

Zawsze uśmiechnięty, 28 letni absolwent greckiej szkoły gotowania. Najmłodsze lata spędził na rodzinnej plantacji oliwek. Przepracował 8 lat w greckich restauracjach. Do Polski przyjechał … z powodu miłości. Aktualnie szef kuchni w katowickich Souvlakach. Warsztaty prowadzi ze swoim przyjacielem Leszkiem - kucharzem, pszczelarzem oraz wielkim miłośnikiem greckiej kuchni.

więcej ►