Kuchnia francuska



Data: 30.07.2020 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 5 x 2 osoby


Cena: 240 / osoba zł    cena zawiera →


Menu:

Sauce bisque w towarzystwie krewetek

Sauce bernaise w towarzystwie steka wołowego

Vinaigrette à l’olive w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek

Sauce sabayone cafe canelle w towarzystwie gruszek w winnym syropie.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia francuska i jej tradycyjne sosy !

Znakomita większość francuskich potraw jest przygotowywana z sosami lub tzw jus. Sosy nadają i wzmacniają smak lub łączą smaki różnych potraw na tym samym daniu. Przekonasz się, że sosy są nieuniknione we francuskiej kuchni !

Na warsztatach oprócz tradycyjnych sosów francuskich przygotujemy sałatkę, nauczymy się odpowiednio wysmażyć steki a wszystko to zwieńczymy pysznym deserem.

W okresie przejściowym po koronawirusie, zanim nie rozpoczniemy działać normalnie - zapisy tylko w parach (z osobą przebywającą pod tym samym adresem) .





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►