Kuchnia francuska



Data: 15.05.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 2


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Sauce vierge

2. Sauce bisque

3. Sauce bernaise, w towarzystwie steka wołowego

4. Vinaigrette à l’olive noire

5. Aioli, w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek

6. Sauce vanille traditionelle, w towarzystwie fondant au chocolat.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia francuska i jej tradycyjne sosy !

Znakomita większość francuskich potraw jest przygotowywana z sosami lub tzw jus. Sosy nadają i wzmacniają smak lub łączą smaki różnych potraw na tym samym daniu. Przekonasz się, że sosy są nieuniknione we francuskiej kuchni ! Na warsztatach oprócz tradycyjnych sosów francuskich przygotujemy świeżego łososia, nauczymy się odpowiednio wysmażyć steki a wszystko to zwieńczymy pysznym deserem.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►