Kuchnia francuska - warsztaty kulinarne



Data: 04.08.2021 godz. 17:00


Czas trwania: 4h


Wolne miejsca: 14


Cena: 250 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Sauce bisque w towarzystwie krewetek

2. Sauce bernaise w towarzystwie steka wołowego

3. Vinaigrette à l’olive noire w towarzystwie sałatki nicejskiej i grzanek

4. Sauce sabayone cafe canelle w towarzystwie gruszek w winnym syropie.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Czas przejść do konkretów i to co Ania lubi najbardziej - kuchnia francuska i jej tradycyjne sosy !

Znakomita większość francuskich potraw jest przygotowywana z sosami lub tzw jus. Sosy nadają i wzmacniają smak lub łączą smaki różnych potraw w tym samym daniu. Przekonasz się, że sosy są nieuniknione we francuskiej kuchni !

Na warsztatach oprócz tradycyjnych sosów francuskich nauczymy się odpowiednio smażyć steki a wszystko to zwieńczy pyszny deser, który na pewno Cię zaskoczy.





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►