Kuchnia amerykańska - cz 2



Data: 25.01.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 9


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

-Kultowy ziemniak z Wendy’s w trzech odsłonach

-Zupa kukurydziana- Tex Mex

-Jambalaya- danie z ryżu szalenie popularne w Nowym Orleanie i Karolinie Południowej, ma korzenie kreolskie, przypomina hiszpańską paellę

-Pancakes z syropem klonowym


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia Ameryki Północnej to niezwykła mieszanka powstała z połączenia doświadczeń kulinarnych emigrantów z różnych stron świata. Czuć tu wpływy Europy, Azji i Afryki. Na warsztatach obalimy mit amerykańskiego, nie zdrowego jedzenia typu fast food.

Warsztaty poprowadzi Karolina, która zwiedziła prawie całe USA, gotowała z Amerykanami w ich domach, jadała w przydrożnych barach road 66 i smakowała Amerykę.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►