Kremy i musy w wypiekach



Data: 24.07.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Półkule z musem z czarnej porzeczki z lustrzaną polewą czekoladową na herbatniku orzechowym z dekoracją z owoców leśnych.

2. Krem bawarski morelowo - marakujowy z kruszonką orzechową

3. Charlotte Royale


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kremy i musy mają liczne zastosowania, możemy je podawać ze świeżymi owocami, tartami, ciastami lub potraktować je jako nadzienie do ciast. Na warsztatach poznacie techniki mieszania kremów. Dowiecie się, jaka jest różnica między kremem bawarskim, angielskim i chantilly.

Charlotte jest deserem pochodzącym z Francji, który ma wiele różnych odmian. Klasyczny deser Charlotte to krem, zastudzony w formie wyłożonej biszkoptami lub innym ciastem. W czasie warsztatów przygotujemy idealny biszkopt na roladę oraz 3 kremy! Malinowy, chałwowy i mango.





Prowadzący:
Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka-Habdas

Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka-Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off - Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com.

Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną. Tworzą słodkie przepisy do różnego rodzaju portali kulinarnych, magazynów oraz dla firm. Współpracują m
in. z Netto Polska, Gellwe.

Chętnie dzielą się wiedzą na warsztatach kulinarnych z dzieciakami i… więcej ►