Kolorowe warsztaty Indii – w j. angielskim



Data: 22.09.2018 godz. 11:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 11


Cena: 140 zł    cena zawiera →


Menu:

SAMOSA – to pyszna przekąska w postaci trójkątnego pierożka, smażona na głębokim oleju. Nadzienie stanowi mix ziemniaków, zielonego groszku, cebuli, zielonego chilli i przypraw.

BUTTER PARATHA – nadziewany chleb indyjski z mąki pełnoziarnistej, bardzo popularna potrawa w Pakistanie, India, Nepalu and Birmie. Ta potrawa jest spożywana na
śniadanie albo jako przekąska po południu. Zazwyczaj podawana z odrobiną masła.

ALOO MUTTER(znane pod nazwą aloo mattar lub aloo matar) to danie składa się z ziemniaków, groszku zielonego, a wszystko połączone jest pomidorowym pikantnym
sosem.

MANGO LASSI – to tradycyjny napój indyjski, podobny do naszego smothie.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Zapraszamy na aromatyczne warsztaty kuchni Indii. Poprowadzi je Jayati Deore z Indii, która od dwóch lat razem z mężęm i dwójką dzieci mieszka w Zabrzu. Czy znasz język angielski? Chcesz pogotować z Jayati?

Zapewniam Cię to będzie oryginalna kuchnia indyjska. Zapraszamy !





Prowadzący:
Jayati Deore

I am Jayati.I am from India. My city is 150 km far from Bombay (Mumbai). I live in zabrze with my husand & 2 childrens since last 1 year. I am houswife. Since childhood, I have hobby of cooking. My mother taught me a number of Indian veg cuisines. I am very much intrested in to transfer my cuisine skills… więcej ►