Kolacja degustacyjna - kuchnia indyjska



Data: 17.04.2018 godz. 19:00


Czas trwania:


Wolne miejsca: 16


Cena: 130 zł    cena zawiera →


Menu:

SAMOSA – to pyszna przekąska w postaci trójkątnego pierożka, smażona na głębokim oleju. Nadzienie stanowi mix ziemniaków, zielonego groszku, cebuli, zielonego chilli i przypraw.

BUTTER PARATHA – nadziewany chleb indyjski z mąki pełnoziarnistej, bardzo popularna potrawa w Pakistanie, India, Nepalu and Birmie. Ta potrawa jest spożywana na śniadanie
albo jako przekąska po południu. Zazwyczaj podawana z odrobiną masła.

ALOO MUTTER(znane pod nazwą aloo mattar lub aloo matar) to danie składa się z ziemniaków, groszku zielonego, a wszystko połączone jest pomidorowym pikantnym
sosem.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Zapraszamy na wegetariańską, indyjską kolację. Ugotuje i poprowadzi ją Jayati Deore z Indii, wegetarianka, która na co dzień, razem z całą swoją rodziną mieszka w Zabrzu. Będziemy gościć Jayati już po raz drugi. Po raz pierwszy gotowała u nas aromatyczne potrawy we wrześniu w ubiegłym roku. Teraz zaproponowała wegetariańską odsłonę kuchni indyjskiej.

Tak więc wszystkich zainteresowanych zapraszamy w dn. 21.02.2018r.





Prowadzący:
Jayati Deore

I am Jayati.I am from India. My city is 150 km far from Bombay (Mumbai). I live in zabrze with my husand & 2 childrens since last 1 year. I am houswife. Since childhood, I have hobby of cooking. My mother taught me a number of Indian veg cuisines. I am very much intrested in to transfer my cuisine skills… więcej ►