Pieczenie i dekorowanie tortu w stylu drip cake – warsztaty dwu dniowe



Data: 14.06.2024 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 700 zł    cena zawiera →


Menu:

- tradycyjny biszkopt 
- składanie tortu w rancie
- krem do przełożenia tortu z mascarpone i kajmakiem 
- żelka porzeczkowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- tynkowanie tortu za pomocą szpatuły, noża cukierniczego 
- drip czekoladowy 
- instrukcja krojenia tortu 
 


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Dekorowanie tortu to jeden z najbardziej skomplikowanych elementów pracy cukiernika. Wymaga precyzji i cierpliwości, jednak efekty w postaci własnoręcznie ozdobionego tortu i zachwyt gości są warte ćwiczeń doskonalących ten etap pracy.

W pierwszym dniu upieczemy biszkopt od podstaw, przygotujemy krem i złożymy tort. Drugiego dnia przyrządzimy tynk z kremu maślanego i udekorujemy tort czekoladowym dripem wraz z owocami. 

Każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie upieczonym i udekorowanym tortem w pudełku.

Termin warsztatów:
14.06 godz. 17.00
15.06 godz. 9.00
 





Prowadzący:
Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką…

więcej ►