Grecka uczta - warsztaty wegetariańskie



Data: 13.04.2019 godz. 17:00


Czas trwania:


Wolne miejsca: 12


Cena: 190 zł    cena zawiera →


Menu:

- upieczemy chlebek pita

- zrobimy prawdziwą grecką sałatkę (choriatiki)

- przygotujemy sałatkę z gotowanych/pieczonych buraków (pantizaria)

- podamy prawdziwe greckie pasty: z grochu (fava), bakłażana (melitzanosalata) i ziemniaków (skordalia)

- i obowiązkowo najlepsze tzatziki


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Grecka kuchnia to pochwała prostoty, świeże pachnące słońcem składniki bronią się same. Grecy lubią jeść i lubią dzielić się jedzeniem. Przy zastawionych rozmaitymi daniami stołach biesiadują do późna. Uczta zaczyna się od przekąsek, czyli mezedes, wśród których znaleźć można m.in. pastę z grochu, pastę bakłażana, jogurtowy dip tzatziki, sałatki, sery. Wszystko podaje się z dobrym pieczywem i oliwą.

Na warsztatach przygotujemy stół w greckim stylu.





Prowadzący:
Beata Gratkowska

Autorka przepisów do gazet i ksiażek (ma ich na koncie blisko 4500), trener personalny, felietonistka miesięcznika “Moje Gotowanie”, prowadzi blog praktykulinarni.com

więcej ►