Domowe wędliny



Data: 28.10.2017 godz. 15:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 4


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:
  • chorizo- hiszpańska dojrzewająca kiełbasa z dodatkiem ostrej papryki
  • szynka gotowana miodowa- delikatna szynka z dodatkiem miodu
  • karczek dojrzewający- intensywna wędlina, smakiem przypominająca szynki z południa Europy
  • kiełbasa biała- kiełbasa, którą zrobimy tylko z 3 składników
  • prawdziwe kajzerki- tradycyjny wypiek wiedeńskich piekarzy zrobimy sami, od podstaw


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Jesień to idealny czas na warsztaty z wyrobu domowych wędlin, upały już nie doskwierają, wieczory coraz dłuższe. Tak! Najwyższy czas zająć się mięsem! Na warsztatach zrobimy naturalne wędliny- bez konserwantów i polepszaczy smaku, za to zdrowe i intensywne w smaku. Nauczymy się też klasyfikować mięso i rozpoznawać jego jakość. Wszystkie przepisy z łatwością odtworzycie w domu- nie będzie potrzebny żaden dodatkowy sprzęt.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►