Domowe receptury bez chemii



Data: 09.10.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 14


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

1.domowy chleb z ziołami

2. podpłomyki

3. biały twaróg z czarnuszką

4. smalec wegański

5. majonez orzechowy

6. dżem z cebuli

7. mleko sojowe


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Konserwanty i polepszacze zalewają nasz rynek. Mamy na to radę! Na tych warsztatach pod okiem Agnieszki Jasińskiej nauczymy Was przetwarzać zdrowe produkty w domowe wyroby bez chemii. Upieczecie aromatyczny chleb na otrębach z całą masą ziół oraz przygotujecie chrupiące domowe podpłomyki, które świetnie zastępują sklepowe chemiczne, mrożone pieczywo. Z wiejskich maślanek wyczarujecie domowy biały twaróg, za którym nie jedno z Was za pewne tęskni. Przekonacie się, że smalec może być wegański i smakuje tak, jak ten prawdziwy na zwierzęcej słoninie. Przekonamy Was byście już nigdy nie kupowali sklepowego majonezu pełnego chemii. Na warsztacie przygotujecie aksamitny orzechowy majonez na wiejskich jajkach od szczęśliwych kurek. Czy dżem z cebuli nie brzmi pysznie? Jest idealnym dodatkiem do domowych pasztetów. Przygotujecie go w wersji słodko-pikantnej, by był niezastąpiony do innych niż zwykle domowych kanapek. Macie dość sklepowego mleka roślinnego z dodatkami, których nazw nawet nie znacie? Pokażemy Wam jak zrobić domowe mleko sojowe, gdzie składnikiem będzie tylko ekologiczna soja.

Wszystko zakończymy wspólną biesiadą w iście tradycyjnym domowym klimacie.





Prowadzący:
Agnieszka Jasińska

Pasjonatka zdrowej i aromatycznej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Uczestniczka zagranicznych kursów kulinarnych, gdzie pod czujnym okiem mistrzów kuchni szlifowała kunszt tradycyjnych zagranicznych… więcej ►